det andet kan være et UCI / FCI certifikatkort erhvervet i udlandet eller i en forening der samarbejder med DHL.

Klasser på nationale udstillinger


AVLSKÅRING FOR HUNDERACER UNDER 45 CM.:

For hunde der ønskes, at opnå avlskåring, for senere at kunne indgå i avl.

Den tilmeldte hund skal på dagen være fyldt mindst 12 mdr.

Der give IKKE dispensation.

Der tildeles roset ved avlskåring.


AVLSKÅRING FOR HUNDERACER OVER 45 CM.:

For hunde der ønskes, at opnå avlskåring, for senere at kunne indgå i avl.

Den tilmeldte hund skal på dagen være fyldt mindst 15 mdr.

Der gives IKKE dispensation.

Der tildeles roset ved avlskåring.


På skuer gælder der lidt andre regler end på internationale udstillinger.


BABY KLASSE:

For hunde i alderen 12 uger – 6 måneder.

Præmiebetegnelse:

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie. I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et Baby Certifikat. BC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden har erhvervet 2 certifikater, kan hunden registreres som National Baby Champion.

Ved registrering af titlen National Baby Champion skal mindst 1 certifikatkort være erhvervet i DHL,  det andet kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SUPER BABY KLASSE:

For hunde i alderen 12 uger – 6 måneder, der er registreret National Baby champion

Præmiebetegnelse:

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie. I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et Super Baby Certifikat. SBC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden har erhvervet 2 certifikater, kan hunden registreres som National Super Baby Champion.

Ved registrering af titlen National Super Baby Champion skal mindst 1 certifikatkort være erhvervet i DHL,  det andet kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


HVALPE KLASSE:

For hunde i alderen 6 – 9 måneder.

Præmiebetegnelse:

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et Hvalpe Certifikat HC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden har erhvervet 2 certifikater, kan hunden registreres som National Hvalpe Champion.

Ved registrering af titlen National hvalpe champion skal mindst 1 certifikatkort være erhvervet i DHL, det andet kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SUPER HVALPE KLASSE:

For hunde i alderen 6 – 9 måneder, der er registreret National Hvalpe Champion

Præmiebetegnelse:

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et Super Hvalpe Certifikat SHC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden har erhvervet 2 certifikater, kan hunden registreres som National Super Hvalpe Champion.

Ved registrering af titlen National Super Hvalpe champion skal mindst 1 certifikatkort være erhvervet i DHL, det andet kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


UNGHUNDE KLASSE:

For hunde i alderen 9 – 15 måneder. ifølge standarden er under 45 cm. i skulderhøjde.


For hunde i alderen 9 – 18 måneder. ifølge standarden er over 45 cm. i skulderhøjde.


Præmiebetegnelse

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et Unghunde Certifikat UHC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden har erhvervet 3 certifikater, kan hunden registreres som National unghunde champion.

Ved registrering af titlen National unghunde champion skal mindst 2 certifikatkort være erhvervet i DHL, det 3. kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SUPER UNGHUNDE KLASSE:

For hunde i alderen 9 – 15 måneder, der ifølge standarden er under 45 cm. i skulderhøjde og er registreret National Unghunde Champion


For hunde i alderen 9 – 18 måneder, der ifølge standarden er over 45 cm. i skulderhøjde og er registreret National Unghunde Champion


Præmiebetegnelse

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et Super Unghunde Certifikat SUHC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden har erhvervet 3 certifikater, kan hunden registreres som National Super Unghunde Champion.

Ved registrering af titlen National Super Unghunde Champion skal mindst 1 certifikatkort være erhvervet i DHL, de 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


ÅBEN KLASSE:

For hunde der, på udstillingsdagen er fyldt 15 måneder. ifølge standarden er under 45 cm. i skulderhøjde.

For hunde der, på udstillingsdagen er fyldt 18 måneder. ifølge standarden er over 45 cm. i skulderhøjde.


Præmiebetegnelse

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.

Når hunden i åben klasse har erhvervet 3 CAC certifikater, skal hunden registreres som Dansk Champion.


Ved registrering af titlen Dansk Champion skal mindst 1. certifikatkort være erhvervet i DHL, det 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.

Når hunden er registreret som Dansk Champion, skal den opstille i Bronze Champion klassen, og kan ikke mere opstille i Åben klasse.


CAC CERTIFIKATER KAN ERHVERVES PÅ BÅDE NATIONALE OG INTERNATIONALE UDSTILLINGER!

CACIB CERTIFIKATER KAN KUN ERHVERVES PÅ INTERNATIONALE UDSTILLINGER I DANMARK ELLER I UDLANDET.


BRONZE CHAMPION KLASSE.

Hunde der er registreret som DANSK CHAMPION skal opstille i denne klasse.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-B. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.

Når hunden i åben klasse har erhvervet 3 CAC-B certifikater, skal hunden registreres som Dansk Bronze Champion.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 3 CAC-B, skal hunden registreres som DANSK BRONZE CHAMPION. Ved registrering af titlen Dansk Bronze champion skal mindst 1. certifikatkort være erhvervet i DHL, de 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SØLV CHAMPION KLASSE.

Hunde der er registreret som DANSK BRONZE CHAMPION skal opstille i denne klasse.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-S. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 3 CAC-S, skal hunden registreres som DANSK SØLV CHAMPION. Ved registrering af titlen Dansk Sølv Champion skal mindst 1. certifikatkort være erhvervet i DHL, de 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


GULD CHAMPION KLASSE.

Hunde der er registreret som DANSK SØLV CHAMPION skal opstille i denne klasse

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-G. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 3 CAC-G, skal hunden registreres som DANSK GULD CHAMPION. Ved registrering af titlen Dansk Guld Champion skal mindst 1. certifikatkort være erhvervet i DHL, de 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SUPER BRONZE CHAMPION KLASSE. 

Hunde der er registreret som DANSK GULD CHAMPION skal opstille i denne klasse

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-SB. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-SB, skal hunden registreres som DANSK SUPER BRONZE CHAMPION. Ved registrering af titlen Dansk Super Bronze Champion skal mindst 3 certifikatkort være erhvervet i DHL, de 3 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SUPER SØLV CHAMPION KLASSE. 

Hunde der er registreret som DANSK SUPER BRONZE CHAMPION skal opstille i denne klasse

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-SS. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-SS, skal hunden registreres som DANSK SUPER SØLV CHAMPION. Ved registrering af titlen Dansk Super Sølv Champion skal mindst 3 certifikatkort være erhvervet i DHL, de 3 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


SUPER GULD CHAMPION KLASSE.

Hunde der er registreret som DANSK SUPER SØLV CHAMPION skal opstille i denne klasse

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-SG. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-SG, skal den registreres som DANSK SUPER GULD CHAMPION, hvorefter hunden skal opstille i Platin klasse. Mindst 3 af de 6 certifikater skal være erhvervet i DHL, 3 certifikater kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


PLATIN CHAMPION KLASSE:

Hunde der er registreret som DANSK SUPER GULD CHAMPION skal opstille i denne klasse.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-P. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-P, skal den registreres som DANSK PLATIN CHAMPION, hvorefter hunden skal opstille i Diamant klasse. Mindst 4 af de 6 certifikater skal være erhvervet i DHL, 2 certifikater kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


DIAMANT CHAMPION KLASSE:

Hunde der er registreret som DANSK PLATIN CHAMPION skal opstille i denne klasse.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-D. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-D, kan den registreres som DANSK DIAMANT CHAMPION, hvorefter den fortsat kan opstille i denne klasse. Mindst 4 af de 6 certifikater skal være erhvervet i DHL, 2 certifikater kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


KRONDIAMANT CHAMPION KLASSE:

Hunde der er registreret som DANSK DIAMANT CHAMPION skal opstille i denne klasse.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-K. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-K, kan den registreres som DANSK KRONDIAMANT CHAMPION, hvorefter den fortsat kan opstille i denne klasse. Mindst 4 af de 6 certifikater skal være erhvervet i DHL, 2 certifikater kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


RUBIN CHAMPION KLASSE:

Hunde der er registreret som DANSK KRONDIAMANT CHAMPION skal opstille i denne klasse.

I denne klasse kan der efter dommerens skøn tildeles den bedste han og bedste tæve et CAC-R. Alt efter dommerens skøn, kan der blandt de hunde der ikke har opnået certifikat, uddeles et CK.


Når hunden i denne klasse har erhvervet 6 CAC-R, kan den registreres som DANSK RUBIN CHAMPION, hvorefter den fortsat kan opstille i denne klasse. Mindst 4 af de 6 certifikater skal være erhvervet i DHL, 2 certifikater kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


VETERAN KLASSE:

Hunde der på udstillingsdagen er fyldt 6 år, kan tilmeldes denne klasse.

Præmiebetegnelse:

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.


I denne klasse kan dommeren give 1. vinder NAT. AC , såfremt han/hun finder den er værdig dertil.

Såfremt 1. vinderen har fået NAT. AC, kan der efter dommerens skøn, blandt de hunde i klassen, der ikke har opnået certifikat, tildeles et CK.


Når hunde i Veteran klassen har erhvervet 3 NAT. AC certifikater, så skal hunden registreres som NATIONAL VETERAN CHAMPION.

Ved registrering af titlen NATIONAL VETERAN CHAMPION skal mindst 1. certifikatkort være erhvervet i DHL, de 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


Når hunden er NATIONAL VETERAN CHAMPION, skal den forsætte i VETERAN CHAMPION - BRONZE klasse. Her gælder i øvrigt samme regler som i den almindelige Champion Bronze klasse.

Hunde der udelukkende er INTERNATIONAL VETERAN CHAMPION, skal opstille i VETERAN CHAMPION klasse, og går således ikke videre til BRONZE før den også er DANSK VETERAN CHAMPION.

Når hunden er NATIONAL VETERAN CHAMPION - BRONZE , skal den forsætte i VETERAN CHAMPION - SØLV klasse. Der forsættes altså således på samme måde som i almindelige klasser.


SUPER VETERAN KLASSE:

Hunde der på udstillingsdagen er fyldt 10 år, kan tilmeldes denne klasse.

Præmiebetegnelse:

Her anvendes der kvalitetsbedømmelse med præmiegraderne: 1. præmie – 2. præmie – 3. præmie – 0. præmie.

I denne klasse kan dommeren give 1. vinder NAT. SAC , såfremt han/hun finder den er værdig dertil.

Såfremt 1. vinderen har fået NAT. SAC, kan der efter dommerens skøn, blandt de hunde i vinderklassen, der ikke har opnået certifikat, tildeles et CK.


Når hunde i Super Veteran klassen har erhvervet 3 NAT. SAC certifikater, så skal hunden registreres som NATIONAL SUPER ALDERS CHAMPION.

Ved registrering af titlen NATIONAL SUPER ALDERS CHAMPION skal mindst 1. certifikatkort være erhvervet i DHL, de 2 andre kan være erhvervet i en forening der samarbejder med DHL.


Når hunden er NATIONAL SUPER ALDERS CHAMPION, skal den forsætte i SUPER VETERAN CHAMPION - BRONZE klasse. Her gælder i øvrigt samme regler som i den almindelige Champion klasse.

Hunde der udelukkende er INTERNATIONAL SUPER ALDERS CHAMPION, skal opstille i SUPER VETERAN CHAMPION klasse, og går således ikke videre til BRONZE klasse før den også er DANSK SUPER ALDERS CHAMPION. Her gælder i øvrigt samme regler som i den almindelige Champion klasse.

Når hunden er NATIONAL SUPER ALDERS CHAMPION - BRONZE , skal den forsætte i SUPER VETERAN CHAMPION - SØLV klasse. Der forsættes altså således på samme måde som i almindelige klasser.


Alle titler kan først opnås: Såfremt certifikatkort, stambog/resultatbog, samt betaling er indsendt til DHL for godkendelse.

Oprykning i en højere klasse kan først ske når denne er registreret i DHL, som "Champion" i den pågældende klasse.

Når man har erhvervet de fornødne certifikater SKAL man lade hunden registrere og derefter rykke op i næste klasse.


BEST IN SHOW (B.I.S.) KONKURRENCE:

I denne konkurrence deltager alle hunde, der på udstillingsdagen har erhvervet mindst CAC.


BARN/JUNIOR OG HUND KONKURRENCE:

I Barn/Junior og hund konkurrencen deltager alle racer / racervarianter samlet, og børn i alderen 5-9 og 10 – 15 år kan deltage med deres hund, som på dagen, skal have været til separat bedømmelse.


BEDST I RACEN (B.I.R.) KONKURRENCE:

For de racer hvor der er udsat en pokal – afholdes konkurrencen. DHL afholder BIR i ALLE racer såfremt der minimum er FORHÅNDSTILMELDT 10 hunde i racen (d.v.s. 7 dage før).

I denne konkurrence deltager alle hunde af de givne racer, der på udstillingsdagen har erhvervet certifikat.

Hunde kan ikke tilmeldes til denne klasse.


KONKURRENCE OM UDSTILLINGENS BIS BABY 1-3, BIS HVALP 1-3, BIS UNGHUND 1-3 og Bedste  VETERAN:

I disse konkurrencer deltager de hunde, der på udstillingsdagen har erhvervet henholdsvis BC, SBC, HC, SHC, UHC, SUHC, NAT. AC, & NAT. SAC. Certifikater.

Hunde kan ikke tilmeldes til disse klasser.


Dobbelt tilmeldinger, d.v.s. tilmeldinger i flere klasser af samme hund er ikke tilladt. Herfra undtaget avlskåring & barn/junior og hund konkurrencerne.