"Om Danske Hundeejeres Landsforening"

DHL er en landsdækkende kynologisk organisation, der så dagens lys i august 1979, og blev dannet med det formål at fremme avlen og interessen for racehunde i Danmark.


DHL fører egen stambog og indregistrerer kennel & opdrættermærker.


DHL stambogsfører kun for medlemmer.


DHL anviser hvalpe og rådgiver gerne vores medlemmer, både hvalpekøbere og opdrættere i købs/salgs spørgsmål eller problemer omkring samme, og rådgiver gerne opdrættere i DHL, i pæn etik overfor hvalpekøbere, men DHL blander sig ikke i tvister mellem køber og sælger, Men henviser til den danske lovgivning og forbrugerstyrelsen.


DHL bestræber sig ikke på at blive den største forening, men til gengæld bestræber vi os på at være seriøse indenfor racehunde.


DHL kræver "avlskåring", af alle hunde før de må benyttes til avl, også selvom der kun er et lille antal af racen repræsenteret i Danmark, skal disse avlskåres.


En avlskåring er ikke en dyrelægeudtalelse, men en ”eksteriør-bedømmelse” af standard og ”fylde” for den pågældende hunds race.


DHL samarbejder gerne med danske hundeorganisationer med samme etiske moral vedrørende "hundehandel",og med samme visioner for opdrættere af racehunde i Danmark.


DHL er medlem af A.C.W.(Alianz Canine Worldwide), og samarbejder med over 90 udenlandske hundeorganisationer fra hele verdenen, der deler DHL's holdninger til avl af racehunde: www.alianzfederation.org er en åben organisation, der har samlet mange af de små UCI'er i et fælles samarbejde, for at vise verden at der findes alternativer til det "gamle" FCI og her mener man, at man via udbredelsen og et større samarbejde verden over, kan fremme avlen af hunderacerne.


DHL afholder internationale udstillinger under medvirken af internationale dommere.


DHL afholder nationale udstillinger under medvirken af nationale dommere.


DHL dommere, dømmer efter FCI's (Fédération Cynologique Internationale) skrevne standarder for de hunderacer, hvor sådan én foreligger, ved hunderacer der ikke er anerkendt af FCI, dømmes efter UCI's (United Kennel Clubs International) skrevne standarder.


DHL udsender nyhedsbrev efter behov