DANSKE HUNDEEJERES LANDSFORENING

Oplysninger til medlemmer.

 

 

Hvad vil det sige at en person / opdrætter er "udelukket" fra foreningen og hvilken betydning har det for dig som hvalpekøber?

Hvis en person er udelukket af DHL, er personen afskåret fra at stambogsregistrere hvalpe i foreningen.

Det har desværre den betydning at nogle hvalpekøbere bliver slemt skuffet, når de har fået købt hvalp hos en udelukket person, og indsender stamtavlen til DHL for at få den konverteret til en DHL stamtavle fordi de, "troede" at man kunne overføre den, det kan man ikke.

Du kan ikke bruge en hund med en stamtavle fra et ekskluderet medlem til avl i DHL. Dog skal det lige siges at såfremt stamtavlen er udstedt af DHL før personen blev udelukket, anerkendes den selvfølgelig på lige fod med alle andre DHL stamtavler.

Hvis du vil være sikker på at kunne opnå avlskåring med din hund i DHL kan du ringe/maile til foreningen og spørge om, præcis den person er udelukket fra DHL, inden du begiver dig ud i et køb af hund/hvalp.

_______________________________________________________________________________

Hvad betyder betegnelsen "en hundehandler"?

En hundehandler er betegnelsen for en person der opkøber hunde og hvalpe med henblik på videresalg.

Man er således ikke at betegne som hundehandler i f.eks. følgende eksemplar:

En person køber en hvalp, som forventes, at kunne indgå i avl eller anvendes til udstilling, man opdager undervejs i opvæksten, at hunden er behæftet med fejl der gør, at den ikke kan avlskåres, eller det er fejl som den seriøse opdrætter ikke ønsker at avle videre på.

Denne person skal selvfølgelig kunne afhænde en sådan hund igen, til et andet godt hjem, uden at blive hængt ud, som ”hundehandler”.